Вита баница с македонски кори

09/02/2016
"Ако питате македонците, всичко с македонски кори е най-вкусното, та и с баницата така "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 315
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за банца - 1/2 пакет
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите. Направете плънка, като натрошите сирене, добавите две яйца и 3 с.л. олио.

Намажете всяка кора с олио и сложете от плънката. Навийте корите на руло и подредете баницата в тава с незалепващо покритие.

Сложете тавата в загрята фурна и запечете, докато започнат да се появяват кафеникави петна. Полейте с разбитите две яйца с 1 к.ч. вода, върнете баницата обратно във фурната и допечете до златисто.

Готовата баница покрийте с чиста кърпа, за да се задуши.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар