Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб чорба»Постен боб без запръжка

Постен боб без запръжка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Постен боб без запръжка8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Вкусотийки от кухнята на баба - постен боб без запръжка"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 с.л., от консерва
  • целина - 1 резен
  • чушки - 1 бр., сушена
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба за 6-8 часа, отцеждаме го и заливаме с чиста вода, слагаме да заври.

Изхвърляме първата вода и наливаме нова гореща вода.

След около 30 минути добавяме сушената чушка, морковите и целината нарязани на дребно, олиото и варим до омекване на боба.

Добавяме доматите и овкусяваме боб чорбата с джоджен, чубрица, сол и червен пипер.

Постният боб без запръжка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: