Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Попска яхния със свинско месо

Попска яхния със свинско месо

ГалинаГалина
Новак
1033
Попска яхния със свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • лук - 750 г дребни лукчета балучка
  • олио - 1/2 ч ч
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 15 зърна
  • чесън - 2 глави
  • доматена салца - 1 с.л.
  • червен пипер
  • вино - 1/2 чаша
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки месото и сложете го в тенджера. После изчистете лукчетата и ги сложете върху месото.

Поръсете ги с червения пипер и солта.

Залейте с мазнината, добавете дафиновия лист, черния пипер на зърна, изчистените скилидки чесън и салцата.

Залейте го с две чаши гореща вода и прибавете виното. Варете го на умерен огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: