Прясно зеле с ориз

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
31/05/2011
"Зелето стана толкова вкусно, че се изяде и не остана нищичко за вас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64 108
  • Преглеждания за месеца978
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджерка и задушете накълцания лук, след което добавете нарязаното зеле, сол и червен пипер. Оставете да се задушава долейте с 3 ч.ч. гореща вода. След около 10 минути добавете ориза. Оставете ястието да ври на слаб огън, като често разбърквате.

Малко преди края на варенето добавете обелените и нарязани домати, черния пипер, чубрицата, кърито и лютата подправка. Оставете да заври за няколко минути.

След това го прехвърлете в намазнена тава и го сложете леко да се запече за кратко в предварително загряна фурна.

Рейтинг

5 8
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ирена
ирена
31.07.2014 10:29
тази рецепта е сгрешена ,не може ориза да преобладава и да стане вкусно ,мисля че става пълен буламач -пробвайте си първо рецептите после пишете
3
5
Катя
Катя
23.11.2014 21:24
При мен оризът преобладаваше и пак стана много вкусно :)
7
0