Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдъци със зеленчуков сос

Пъдпъдъци със зеленчуков сос

Пъдпъдъци със зеленчуков сос
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Рано или късно полетът на всеки пъдпъдък завършва в чинията, важно е обаче как ще бъде приготвен преди това"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • за марината
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 к.ч.
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • за пъдпъдъците
  • сметана - 2 с.л. квасена
  • царевично брашно - 100 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио
  • универсална подправка
  • за соса
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 червени
  • домати - 2 червени
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените пъдпъдъци се накисват в марината за няколко часа, след това се измиват хубаво и се кипват във вряща вода за няколко минути.

Овалят се в царевично брашно, червен пипер и се запържват леко от двете страни.

Смесват се квасената сметана, бирата и подправките, пъдпъдъците се слагат в плик за печене и към тях се добавя сместа, изпичат се до готовност.

Патладжаните, доматите и чушките се пекат, обелват се, всички зеленчуци се пасират, като чесънът се нарязва на дребно и се запържва, добавят се пасираните зеленчуци.

Оставя се да поври за 15 мин. на слаб огън. Сипете от готовия сос в чиния и сложете по два пъдпъдъка в порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: