Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Варено-пържено пуешко месо с гарнитура

Варено-пържено пуешко месо с гарнитура

Варено-пържено пуешко месо с гарнитура
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг
  • масло - 125 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за гарнитурата
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре свареното пуешко месо (вари се около 2 ч.) се обезкостява, нарязва се на парчета и се запържва в сгорещеното масло за около 10 минути.

Прибавяме червен пипер, черен пипер и сол на вкус.

Сервираме с гарнитура от сварени на пара картофи и моркови, като ги овкусяваме със зехтин, лимонов сок и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: