Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Печени понички с шоколад

Печени понички с шоколад

EлзаEлза
Чирак
48358106
Печени понички с шоколад
Снимка: Eлза
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
14-15
"По-здравословен и по-вкусен вариант на любимите ни понички - пак с шоколад, но печени, не пържени"

Необходими Продукти

  • за кваса
  • прясно мляко - 100 мл.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 5 - 6 с.л. [за тестото]
  • брашно - 1/2 кг.
  • захар - 100 гр.
  • масло - 100 гр разтопено
  • прясно мляко - 150 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 пак.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за пълнежа
  • течен шоколад - или мармалад
  • масло
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почваме от кваса. В топлото мляко разтваряме маята и захарта, добавяме и брашното. Оставяме кашата на топло да шупне.

В подходящ съд за месене пресейте брашното, сложете солта. Отделно разбийте яйцето със захарта, прибавяме разтопеното масло и ванилията.

Изсипете сместа в брашното, добавете и кваса, замесете меко нелепещо тесто. Оставете на топло, за да втаса и да увеличи обема си.

Разделете тестото на 14-15 топчета. Разплескайте всяко топче и сложете в средата му по 1 ч.л. течен шоколад. Съберете краищата и леко оваляйте между дланите си всяко топче.

Наредете ги в тава намаслена или сложете хартия за печене, като оставите място между тях. Оставете ги още 10 мин да почиват.

Сложете ги в студена фурна и печете 35-40 мин на 180 градуса. Като ги извадите, намажете всяка поничка с малко масло и поръсете обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусни,идеални за закуска
12.02.2016 11:28
1