Риба на грил

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
25/05/2011
Приготвяне70 мин.
Готвене15 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 379
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 800 г по избор
  • оцет - 1 ч.ч. балсамов
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 стръка зелен + 1 глава кромид
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по големи риби, направете резени по кожата от двете страни, под лек наклон и вкарайте резени лимон в тях. Осолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.

Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата. Намажете грила с тампон, напоен с малко мазнина.

Изпечете рибата равномерно от двете страни.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар