Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ивици. Запържваме го в мазнината и към него прибавяме нарязаните на едро скилидки чесън и нарязаните на кръгчета моркови.
Запържваме зеленчуците и към тях добавяме тиквичките, нарязани на кубчета и нарязаните на ивици гъби. Целината обелваме и нарязваме също на кубчета. Прибавяме я към зеленчуците.
Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета. Посоляваме и го оставяме да престои в съд за 20 минути. Измиваме го с вода и го оставяме да се изцеди, след което го прибавяме към останалите зеленчуци да се запържи.
Накрая прибавяме чери доматите нарязани на две, посоляваме ястието и го овкусяваме с черния пипер.
Захлупваме съда с капак и намаляваме силата на огъня. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за 20 минути. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.
Коментари