Мезето на майстора

Мезето на майстора
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Баба измисли тази рецепта в чест на дядо А ние я предлагаме на вас, за да не останете назад"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 100 мл за пържене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ. лют
  • печурки - 350 г от консерва
  • кашкавал - 60г
  • топено сирене - 60 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • магданоз - 5 стръка
  • праз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на едри парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно парчетата и пържим до зачервяване в горещо олио и изваждаме в чиния.

В същото олио се запържва нарязан праз, добавят се и гъбите от консерва без течността. Поръсваме със сол, черен пипер и разбъркваме за кратко.

Щом лукът омекне, добавяме парчета топено сирене, настърган кашкавал и разбъркваме. Дръпва се настрани от котлона и по малко сипваме прясното мляко.

Връща се на котлона на тих огън при мен на 3 степен. Сипва се месото и се бърка за 5 минути, докато се сгъсти. Поръсваме с магданоз и поднасяме майсторското мезе.

Вкусотия! Да си оближеш пръстите с това мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: