Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на едри парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Овалват се в брашно парчетата и пържим до зачервяване в горещо олио и изваждаме в чиния.
В същото олио се запържва нарязан праз, добавят се и гъбите от консерва без течността. Поръсваме със сол, черен пипер и разбъркваме за кратко.
Щом лукът омекне, добавяме парчета топено сирене, настърган кашкавал и разбъркваме. Дръпва се настрани от котлона и по малко сипваме прясното мляко.
Връща се на котлона на тих огън при мен на 3 степен. Сипва се месото и се бърка за 5 минути, докато се сгъсти. Поръсваме с магданоз и поднасяме майсторското мезе.
Вкусотия! Да си оближеш пръстите с това мезе!