Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Воденички с гъби и лук

Воденички с гъби и лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Воденички с гъби и лук1 / 2
02/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • воденички - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • гъби - 300 г
  • масло - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките ги почистваме, измиваме и поставяме в тенджера заедно със солта да се варят. Премахваме пяната, която се е получила.

През това време си нарязваме лука на едри шайби, чушката на едри лентички, а гъбите на четвъртинки.

Ползваме дълбок тиган, в който слагаме 50 мл олио и добавяме в него лука, гъбите и отцедените сварени воденички.

Добавяме и 1/2 ч.ч от бульона, в който сме варили воденички, похлупваме и оставяме на бавен огън.

Разбъркваме от време на време и когато водата изври, добавяме виното и подправяме с още сол, ако е необходимо.

Оставяме така докато всичко омекне, ако е необходимо, за да не загори, добавяме от бульона по малко.

Преди да премахнем ястието, премахваме капака за да се изпари цялата течност и да се запържат гъбките и воденичките.

При готовност добавяме маслото и поръсваме с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ТЕОДОРА ИВАНОВА
ТЕОДОРА ИВАНОВА
Аз добавих и соев сос!
29.03.2020 17:07
1
1
Покажи всички подкоментари