Начин на приготвяне
Воденичките ги почистваме, измиваме и поставяме в тенджера заедно със солта да се варят. Премахваме пяната, която се е получила.
През това време си нарязваме лука на едри шайби, чушката на едри лентички, а гъбите на четвъртинки.
Ползваме дълбок тиган, в който слагаме 50 мл олио и добавяме в него лука, гъбите и отцедените сварени воденички.
Добавяме и 1/2 ч.ч от бульона, в който сме варили воденички, похлупваме и оставяме на бавен огън.
Разбъркваме от време на време и когато водата изври, добавяме виното и подправяме с още сол, ако е необходимо.
Оставяме така докато всичко омекне, ако е необходимо, за да не загори, добавяме от бульона по малко.
Преди да премахнем ястието, премахваме капака за да се изпари цялата течност и да се запържат гъбките и воденичките.
При готовност добавяме маслото и поръсваме с черен пипер.
Коментари