Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета и воденички с лук

Пилешки дробчета и воденички с лук

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Пилешки дробчета и воденички с лук
Снимка: TanyaGyurova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Страхотно бирено мезе за приятна компания - пилешки дробчета и воденички с лук"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • пилешки воденички - 500 г
  • лук - 3 глави
  • риган - 3 - 4 щипки или чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • олио - ок.4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате пилешките дробчета и воденички и ги разрязвате на две, където е ципата.

Слагате ги в йенска тенджера, която има капак, и ги овкусявате със сол, риган, черен пипер и олио. Нарязвате лука на средно големи парчета и го слагате при пилешките дреболии.

Затваряте капака на йенската тенджера и слагате да се пече на 200-220 градуса около 1-1.5 часа - до готовност, като от време на време разбърквате.

Пилешките дробчета и воденички с лук са страхотно мезе за бира, вино или друго питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: