Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, постепенно прибавяме киселото мляко и олиото.
В отделен съд пресяваме брашното, ванилията, бакпулвера и какаото. Разбъркваме продуктите добре и ги прибавяме към яйчената смес постепенно.
Така приготвената смес пълним в картонени чашки. Слагаме ги в тава и ги печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 25 минути.
Вадим ги и оставяме кексчетата във формите да изстинат. След това внимателно ги изваждаме, като обръщаме формите надолу с широкия отвор. Издълбаваме всяко кексче в средата.
За крема: Слагаме млякото да заври, към него прибавяме брашното, нишестето и захарта при непрекъснато бъркане. Изчакваме сместа да се сгъсти и отстраняваме от огъня.
Оставяме крема да се охлади като разбъркваме от време на време. След като изстине към крема прибавяме сметаната на прах и разбиваме със миксер.
С този крем пълним кексчетата като отгоре също ги намазваме. Потапяме ги във кокосови стърготини и прибираме в хладилник.
Кексът в картонена чашка с крем е готов.
Коментари