Понички Бисмарк

КрасиКраси
Новак
23
110
48
71
12/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 336
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се топлото прясно мляко, разтопеното масло, маята разтворена в малко водичка/мляко/.

Постепенно се прибавя пресятото брашно и ванилията. Омесва се средно меко тесто. Оставя се на топло да втаса около 1 ч. Много често го замесвам вечер и поставям в намазнен плик и оставям в хладилника.

Тестото се разточва с дебелина-5 мм и се изрязват кръгчета с чаша, като на всяко кръгче се прави дупка/аз я правя с тапа от шампанско/.

Пържат се в маслена баня. Поръсват се с пудра захар или с домашно сладко.

За мен това е най-хубавата рецепта за понички.

Метална касерола с кошница за пържене 24см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална касерола с кошница за пържене 24см
22.66 лв.
Виж ››

Перфектните пържени картофки вече не са мираж, защото имате 2 в 1 касерола с кошница за пържене. Може да ги ползвате и поотделно, но заедно ще ви помогнат да поднесете хрупкави предястия и основни, след които всички ще си оближат пръстите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Е,може би накрая случих на рецепта.Ще пробвам.
0
0
Краси
Краси
27.05.2016 15:36
Тази рецепта е много добра.Тестото може да се замеси вечерта,да се остави да почине около 1 ч. и да се прибере в хладилник.На другият ден се изважда,малко да се отпусне и се пържи.Поничките от втората снимка по този начин са направени и станаха по добре.Ако се правят сутрин,тестото се оставя да втаса и тогава се оформят.
0
0
Албена Асенова
Все не мога да случа на хубава рецепта за понички.Все ми стават жилави или едни такива сбити.Тези доста добре изглеждат.
0
0