Начин на приготвяне
Разтворете в топлата вода маята с малко захар оставете на топло да шупне. Смесете в дълбока купа половината брашно с останалите продукти. Добавете готовата мая и бъркайте с дървена лъжица.
Щом се хомогенизира, започвате да добавяте и останалото брашно. При нужда добавете малко повече брашно от оказаното количество, докато се получи меко и леко лепкаво тесто.
Оставете тестото на топло да втаса за около 2 часа - докато удвой обема си. Върху набрашнен плот разточете половината тесто с дебелина около 1 см и изрежете кръгчета с помощта на формички или чаша. Пробийте им дупчица в средата и ги оставете отново да втасат на топло за около 40 мин.
След това изпържете поничките в обилно количество сгорещена мазнина (не трябва да е прекалено загряна, за да се изпържат добре и отвътре). Готовите понички поръсете с пудра захар.
Коментари