Гювечета по нашенски

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Гювечета по нашенски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Време е за едни традиционни български гювечета, които освен много вкусни са и много лесни. По класическа селска рецепта"

Необходими Продукти

  • наденица - 2 - 4 бр. или филе
  • кашкавал - 50 - 75 гр
  • сирене - 200 гр
  • яйца - 4 бр
  • чушки - печени, 12 бр
  • масло - олио
  • доматен сос - или лютеница
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подмазваме и четирите гювечета с масло/олио. Започваме да реди продуктите най-напред слагаме парченца кашкавал, няколко парчета месо, натрошаваме сирене, след това добавяме печените чушки може цели или нарязани.

Слагаме доматения сос или лютеницата, правим по една дупка да сложим по едно яйце, може да се рендоса още малко от кашкавала и накрая слагаме чубрица.

Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност.

Накрая поръсваме на ситно нарязан магданоз.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за сирене по шопски или тези гювечета с колбас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз ги пека в микровълновата
10.11.2024 14:37
Анонимен
Анонимен
Аз знам,че се слагат гювечетата в студена фурна да не се пукнат
01.10.2021 09:51
5
1
Ламби
Ламби
Нещо реда на поставяне при мене е по-различен : зеленчук, месо, млечни , яйце, подправки.
21.11.2017 06:03
7
Ani Petrova
Ani Petrova
Ne sam opitala da prigotvya tozi guvech no moite yvajeniya neshto e zbarkano v receptata. Po tochno v reda po koito se postavyat productite. Yavno avtora na tazi recepta ili nikoga ne ya e prigotvyal ili haber is nyama ot gotvene. Ne pretendiram che sam golayma gotvachka no kolkoto da ne ymra ot glad moga da gotvya i imam nyakakvi kulinarni poznaniya.
27.11.2016 23:01
6
3
1
Покажи всички подкоментари