Боб яхния в гювеч

Desislava EvtimovaDesislava Evtimova
Новак
63456
Боб яхния в гювеч
Снимка: Desislava Evtimova
1 / 5
12/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене250 мин.
Общо280 мин.
Порции4-5
"Този уникален боб в гювеч е за ценители на българската кухня. Истинска наслада за нашата трапеза"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • чушки - 2 бр. сухи, сладки
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 г
  • бульон - 2 бр. зеленчукови
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • подправки - Балканска ръсеница
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам боба от предната вечер във вода.

Слагам го да се вари и като кипне, слагам една лъжичка сода бикарбонат и варя 10 мин. После го измивам хубаво и прехвърлям в гювеч.

Добавям зехтин, 2 наситнени глави лук, 2 моркова, няколко скилидки чесън, 2 сушени сладки чушки, начупени, 2 зеленчукови бульона, 400 г домати на кубчета, джоджен, чубрица, подправка Балканска ръсеница, червен пипер, сол на вкус.

Разбърквам всичко хубаво и доливам вода, докато покрие боба.

Пека на 120 градуса 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: