Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервирани кисели краставички

Консервирани кисели краставички

Консервирани кисели краставички
Снимка: Веселина Константинова
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"И нека подготовката на най-любимото мезе за домашната ракийка започне сега"

Необходими Продукти

  • краставици - корнишони
  • оцет
  • захар
  • сол
  • копър
  • бахар - на зърна
  • черен пипер - на зърна
  • лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките и отрежете капачетата от двете страни. Натъпчете компотени буркани с краставички.

Налейте оцет до долната гривна на бурканите. Във всеки буркан сложете клонче копър, парче лук, 2-3 зрънца черен пипер, 2-3 зрънца бахар, 1 с.л. захар и 1 ч.л. сол.

Допълнете с вода до горната гривна на буркана и затворете с капачки.

Сварете бурканите много за кратко-щом заврат и краставичките започнат да си сменят цвета, това е достатъчно.

Обърнете бурканите с капачките надолу и оставете да се охладят. Съхранявайте киселите краставички на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Слагам и скилидки чесън.
13.02.2016 12:08