Бульон-трезве

14/02/2016
"И това ще мине - може да си повтаряте тази мантра при махмурлук, а може и да опитате някоя от нашите изпитани рецепти "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо596
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На пръстена на цар Соломон пишело: "И това ще мине". Така ще минат и празниците Свети Валентин и Трифон Зарезан. Да му мислят прекалилите с винцето, а ние да помислим за тях. Освен традиционните за случая с махмурлука шкембе чорба и зелева чорба тук има три други рецепти за бульон-трезве.

1. В чаша доматен сок прибавете един цял пресен жълтък и без да разбърквате, изпийте на гладно;

2. В чаша кисел портокалов сок прибавете 100 г мед, сока от 1 лимон и изпийте на гладно на малки глътки;

3. Смесете в чаша сока от 1 лимон и същото количество алкална минерална вода, прибавете лед и изпийте.

И все пак по-добре е да не прекаляваме с "твърдото гориво".

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар