Начин на приготвяне
Традицията повелява в първите часове (дни) след Нова година да му сръбнем гореща и люта шкембе чорба.
Това е опция за всички, които като мен не обичат шкембе, но умират за онзи вкус.
За броени минути ще се сдобиете с вълшебен еликсир за душата.
Можете да използвате и пресни гъби, в случая аз използвах мариновани сърнели в буркан.
В тенджера запържих гъбите с олио, може и с масло. Добавих брашното и при непрекъснато разбъркване се добавя и червеният пипер.
Доливат се водата и млякото, като всичко се оставя да кипне в едно съвършено цяло.
Тази фалшива шкембе чорба, подправено с чесънче, оцет и люто в компанията на хубав топъл хляб и студена бира - еми..
Какво му трябва повече на човек - фалшиво шкембе трезве със сърнели за душата.
Коментари