Говежди Бульон

Говежди Бульон
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
95 мин.
"Точно така се прави бистър говежди бульон - най-вкусният на света"

Необходими Продукти

  • говеждо рагу - 700 г
  • лук - 1 глава
  • целина - 1/4 глава корен
  • моркови - 1 бр.
  • бахар - 3 зрънца
  • черен пипер - 5 - 6 зрънца
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото рагу (говежди кости с малко месо по тях) се поставя в тенджера. Към него се прибавят лук, глава целина и морков, предварително почистени и нарязани на едри парчета. Прибавят се подправките и малко олио.

В тенджерата с продуктите се налива около 1.500 мл студена вода, след което се поставя на котлона да заври.

След завирането на водата температурата се намалява и се вари на слаб котлон още около час и половина.

Бульонът е готов, когато месото започне да се отделя без проблеми от костите.

Тогава и се овкусява със сол. От тенджерата се изваждат костите, месото и зеленчуците, а течността се прецежда.

Така се получава бистър говежди бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: