Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Боб на фурна с кълцана наденица

Боб на фурна с кълцана наденица

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Боб на фурна с кълцана наденица
Снимка: Русиана Михайлова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Тези рецепта сме сигурни, че всеки обича и всеки я е опитвал. Затова публикуваме класическия вариант, който всеки трябва да знае"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 1 - 2 меки
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресен
  • чубрица - щипка
  • магданоз - 1 - 2 стръка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • боб - 500 г сварен
  • наденица - кълцана с праз, 500 г
  • чушки - 1 - 2 бр. червени
  • олио - за запръжка
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 - 2 скилидки небелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в малко олио. Добавяме към него нарязаната на малки парченца кълцана наденица. След това се добавят нарязаните на ситно домати, чушки и морков. Разбъркваме и оставяме да се задуши.

Накрая добавяме боба и подправяме със сол и черен пипер. Слагаме червения пипер, чубрицата и скълцаните пресни подправки.

Разбъркваме и накрая добавяме и доматеното пюре.

Сместа изсипваме в подходяща тава или йенски съд и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Neron
Neron
I zashto trqbva da e s praz...ne moje li s obiknovenna nadenitsa...vseki vze da stava gotvach...aman ot nekadurnitsi ,bratche...aide begai u levo s tupata si retsepta.
14.02.2016 17:37
1
1
Покажи всички подкоментари
Animalista
Animalista
Кълцана наденица с праз..????? От къде да си я вземем таз екстра.? :)
13.02.2016 21:00
1
Покажи всички подкоментари