Спанак с ориз и свинско месо

Спанак с ориз и свинско месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
28/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"Вкусна българска запеканка за делник и празник"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • лук - 2 глави кромид, може и 1 връзка зелен лук
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • спанак - 500 г
  • домати - 2 - 3 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го сложете да се задушава в малко мазнина и вода. Успоредно запържете лука с малко сгорещено олио, като прибавите 2 с.л. вода и сол. Щом омекне добавете предварително накиснатия и отцеден ориз, добавете сол, черен и червен пипер и разбъркайте.

След като се запържи, изсипете накълцания спанак, месото и около 600 мл бульон. Оставете ориза да набъбне и добавете нарязаните на съвсем дребни кубчета домати. Оставете ястието на котлона, докато доматите уврат.

Овкусете още веднъж с подправки и махнете от огъня. По желание може да прехвърлите спанака с ориз и свинско месо в тава и да го запечете за 10 минути в предварително загряна силна фурна.

Рейтинг

5 9
4 6
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка: