Начин на приготвяне
В тенджера от 4.5 литра слагате 3 литра вода с почистените и измити пилешки бутчета и една супена лъжица сол.
Докато врят пилешките бутчета, нарязвате чушката на ситно, обелвате двата домата и ги настъргвате на ренде в една купичка, обелвате моркова и го настъргвате на ренде, обелвате лука и го нарязвате на ситно, обелвате картофите и ги нарязвате на едро.
След което в тиган слагате 100 мл олио, запържвате лука и морковите и като са готови, намалявате котлона и почвате да прибавяте всичките продукти към пилешките бутчета, докато се свари яхнията.
Ако е нужно, доливате вода (количеството е по ваша преценка). Като е готова яхнията, слагате в един буркан 2 лъжици брашно и вода (по ваша преценка), затваряте буркана и го разклащате добре да се разтвори брашното, след което го прибавяте към яхнията като бъркате постоянно.
После прибавяте черния пипер, червения пипер, чубрицата и пак разбърквате.
Приятно хапване!