Свински врат

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински врат2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5-6
"Запасете се с търпение, за да се маринова месото, а след това поканете приятелите си, за да споделите с тях своя кулинарен шедьовър!"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1.5 кг цял врат
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • водка - 50 мл
  • вино - 1 ч.ч.
  • чесън - на прах, на вкус
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чили - 1 к.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинския врат и добре го увийте с конец или канап, за да се получи стегнато равномерно широко руло. Смесете соевия сос и водката, виното и с помощта на спринцовка, инжектирайте свинското от всички страни. Смесете 1/2 от горчицата, меда и сол на вкус и намажете равномерно месото.

Сложете го в хладилника, покрито с фолио за една нощ (12 часа). Загрейте малко мазнина в голям тиган и запържете свинския врат от всички страни, колкото да си смени цвета. След това го овкусете с останалата смес от горчица, мед и сол и го натрийте добре с всички други подправки.

Прехвърлете месото в намазнена тава, долейте виното и малко гореща вода. Покрийте добре с фолио и сложете да се изпече за около 50 минути на 220 градуса, ако искате да остане леко зачервено отвътре. Ако не, го доопечете докрай.

Опеченият свински врат оставете да престои за около 15 минути в изключена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

нина
нина
Ами ест. че ще е суров аз пеках месо на 150градуса за 4 часа
25.01.2015 12:14
2
Петърчо
Петърчо
Хубава рецепта, а и на снимката изглежда доста добре.
05.04.2013 22:42
1
Иван
Иван
Ами нормално е да е суров с 40 мин. печене, пък било и на 250 градуса..
Звучи вкусно, но определено се съмнявам първоначалното запържване и последващото 40 миннутно печене да са достатъчни.
19.11.2011 20:01
4
тин
тин
И като го увием с конец как ще получим руло, ако не е обезкостен ? Обяснете.
17.06.2011 15:29
1
Васко
Васко
Като гледам снимката този врат си е дюз суров.
17.06.2011 14:49
1