Родопски качамак

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Родопски качамак5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Истинския качамак се прави с царевично брашно, масло и упорит труд с точилката!"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 600 г
  • вода - 2 л
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В литър вода се разтваря брашното.

А другият литър вода се слага да заври заедно с маслото.

Като заври, постепенно се добавя разтвореното брашно.

Постоянно се бърка, докато се сгъсти.

Изсипва се в тава и се залива с отделно разтопено масло.

Качамакът се сервира с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: