Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински дроб със зеленчуци и вино

Свински дроб със зеленчуци и вино

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Свински дроб със зеленчуци и вино
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 150 мл
  • червено вино - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • брашно - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се нарязва на филийки. Овалват се в брашно. Пържи се в мазнина до зачервяване.

После се задушава в същата мазнина до омекване нарязаният лук и настърган морков. След това се добавят 3-4 с.л. вода, червен пипер, доматен сок, вино, черен пипер и сол. Далива се вода.

Дробът се добавя към соса и се готви 30 мин. на слаб огън. Преди да се вдигне от огън, се добавя захарта. Сваля се от котлона и се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: