Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен свински дроб със зеленчуци

Пържен свински дроб със зеленчуци

Пържен свински дроб със зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Докторът каза да наблегнем на зеленчуците - идея нямаме как този сочен дроб е попаднал между тях"

Необходими Продукти

  • свински дроб
  • зелени чушки - 1/2 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • масло - бучка
  • брашно - за овалване
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете дроба на малки парчета. Посолете и оставете за половин час.

Нарежете лука на полумесеци, чушките и моркова - на ленти.

Оваляйте свинския дроб в брашното. В тиган разтопете маслото. Добавете дроба и изпържете до почти до готовност.

Сложете зеленчуците и подправките. Разбъркайте и изчакайте леко да омекнат.

През това време обелете картофите и ги нарежете за пържене. Загрейте мазнина в друг тиган и ги изпържете до готовност.

Извадете в дълбока купа.

Готовия дроб изключете и внимателно извадете и сложете при картофите.

Разбъркайте и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: