Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб със сос от вино

Свински дроб със сос от вино

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Вкусен аламинут, който достига до вас с нашите най-добри пожелания и препоръка да поднесете с вино"

Необходими Продукти

  • дроб - 700 - 800 г свински
  • олио - 1 к.чашка
  • брашно - 20 г
  • вино - 1/2 чаена чаша
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 шепа пресен
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския дроб на по-дебели филийки, които поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещено олио. Едва след това посоляваме и прибираме на топло.

В същата мазнина се запържва леко брашното и се разрежда до умерено гъст сос с виното и гореща вода. Сосът трябва да е с умерена гъстота, нито прекалено гъст, нито прекалено рядък.

Подправяме соса със сол, черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз. Към соса прибавяме изпържения дроб и оставяме ястието да поври няколко минути на слаб огън.

Може да поднесем с гарнитура от туршия, картофено пюре или друго на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: