Картофени сърца

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1617141
15/02/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 497
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошеното сирене и настъргания кашкавал смесваме с едното яйце и белтъка от другото. Втория жълтък заделяме за намазване на соленките.

Прибавяме маслото, предварително разтопено и охладено. Разбъркваме добре. Содата "загасяме" в киселото мляко и след като шупне, го прибавяме към сместа. Добавяме няколко щипки мащерка и сол на вкус (при по-солени сирене и/или кашкавал може да не се наложи да се добавя допълнително сол).

Сварените картофи намачкваме добре и ги смесваме с останалите съставки, докато получим хомогенна консистенция. Прибавяме брашно, докато получим средно меко и нелепкаво тесто.

Разточваме на предварително поръсена с брашно повърхност и оформяме с помощта на формички по избор. Нареждаме соленките в тава, застелена с хартия за печене и ги намазваме с разбития жълтък.

По желание поръсваме с микс от семена или подправки. Печем до златисто в предварително загрята фурна на около 220 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Гергана  Георгиева
И аз слагам 2-3 капки олио и 2-3 капки вода към жълтъка за намазване.
0
0
Анелия Терзиева
Към жълтъка за намазване добавям малко олио или зехтин за по-добър загар.
0
0
Гергана  Георгиева
Хареса ми рецептата,ще я пробвам
0
0