Бутер розички

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105
113
16/02/2016
"Днес ще ви споделим тези изключително вкусни, лесни, оригинални и здравословни десертчета с ябълки и бутер тесто"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 894
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 опаковка
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • конфитюр - 100 г от ябълки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се нарязват на филийки, около 3 мл дебели, и се поставят във вряла вода до омекване.

Тестото се нарязва на ивици, около 3 см широки, намазват се с конфитюр, след което се поставят и омекналите ябълки.

Навива се на руло и се притиска от едната страна, така че да се получи основа, върху която да стои.

Готовите розички се поставят в тава с хартия за печене и се пекат на 170 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
20.02.2016 17:07
Да може кой каквото харесва да добави - аз не не харесвам аромата на канела и затова не слагам но който обича- защо не ;)
0
0
Марина
Марина
20.02.2016 16:32
Хареса ми идеята Ви. Десертът е лесен и доста ефектен. Бих добавила и канела към него :)
0
0