Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от ряпа и моркови

Супа от ряпа и моркови

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Супа от ряпа и моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ряпа - 500 г бяла
  • праз - около 500 г
  • моркови - 5 моркова
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1 брой
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ряпата, целината и морковите на едро ренде, а праза накълцайте на дребно. Загрейте в тенджера зехтин за готвене и задушете праза. След няколко минути добавете настърганите моркови, целина и ряпа.

Оставете леко да омекнат и долейте до горе с гореща вода (може и зеленчуков бульон). Оставете супата да ври около 10-15 минути, овкусете с подправките и изсипете накълцания магданоз.

Поднесете супата с ряпа, подправена с лимонов сок. По желание може да я пасирате леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: