Супа от ряпа и моркови

ИларияИларияНовак1171205
28/05/2011
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 994
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ряпата, целината и морковите на едро ренде, а праза накълцайте на дребно. Загрейте в тенджера зехтин за готвене и задушете праза. След няколко минути добавете настърганите моркови, целина и ряпа.

Оставете леко да омекнат и долейте до горе с гореща вода (може и зеленчуков бульон). Оставете супата да ври около 10-15 минути, овкусете с подправките и изсипете накълцания магданоз.

Поднесете супата с ряпа, подправена с лимонов сок. По желание може да я пасирате леко.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар