Хляб с панировка

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
270
125
292
16/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене210 мин.
Общо225 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • брашно - 130 г от смлени различни семена
  • панировка - 1 с.л. за кашкавал
  • зехтин
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • оцет - 1 к.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 340 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко вода, като към нея се добавят захарта и оцетът. Съдът се покрива и се оставя на топло за 5-10 минути.

Контейнерът, в който ще се пече хлябът, се намаслява и вътре се налива останалото количество вода.

Изсипват се двата вида брашно, солта и накрая сместа с маята.

Хлебопекарната се затваря и се включва на режим за пълнозърнест хляб.

Когато месенето на тестото приключи и започне печенето, тестото се поръсва с панировка за кашкавал и се оставя да се изпече.

Готовият хляб се изважда, поръсва се с вода и се завива за кратко с чиста кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар