Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия с лимонче

Печена скумрия с лимонче

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Печена скумрия с лимонче
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
16/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр.
  • маруля
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствам и измивам скумриите. Разделям на две половини, като режа с остър широк нож по гръбнака.

После едната половина режа на две, за да се получат две малки парчета. Осолявам и намазвам с малко олио.

Така оставям скумрията за няколко часа, след което я пека на скара.

Гарнирам с лимон и листа маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: