Задушено свинско с лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Задушено свинско с лук
Снимка: Сия Рибагина
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
3
"Днес ще ви представим едно много крехно и ароматно свинско задушено във винен сос, с много лук и люто чушле. Топ Рецепта!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г заден джолан
  • лук - 600 г кромид
  • червено вино - 350 мл
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • бульон - 100 мл зеленчуков
  • зехтин - 30 мл или олио
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на едро лука, измийте и подсушете джолана.

В купичка смесете подправките със зехтин и захарта, с тази смес натъркайте месото.

Сложете го в глинен съд и около него добавете лука, бахар и дафинов лист, налейте виното и бульон и затворете с капака.

Печете първоначално на 200 градуса около 30 мин, след което намалете на 160 и задушавайте свинското 2 часа, накрая отворете капака, проверете месото и оставете без капак, да се запече още 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
интересна рецепта но е за зимния сезон .бих добавила магданоз ..но ми стана интересно ще го опитам
30.05.2017 19:55
2
Потребител#174432
Потребител#174432
Бих сложила бахар, дафинов лист и зърна черен пипер. И без захар.
18.10.2016 21:48
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотия е черен дроб с лук.
26.05.2016 15:33
3
Ина
Ина
Чудесно е! Но обикновено на месо с лук му се вика каварма.
17.02.2016 13:20
3
1
цветослава киркова
цветослава киркова
Различна рецепта от традиционната :) това с кафявата захар ми стана интересно , ще пробвам .
16.02.2016 11:25
1
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно но аз не слагам бахар не го обичаме.
16.02.2016 10:33
2
1
Покажи всички подкоментари
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
И на мен!Много го обичам, но така и не съм приготвяла джолан.Мисля да опитам с тази рецепта!Мерси:)
16.02.2016 10:26
2
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Голяма вкусотия!
16.02.2016 09:55
2
1
1
Покажи всички подкоментари