Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гриловани зеленчуци на скара

Гриловани зеленчуци на скара

редакция:
Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Лятото е сезонът на грилованите зеленчуци - перфектната лека вечеря или гарнитура за печено месце"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 бр. кромид
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • копър - 1/2 връзка, нарязан
  • зехтин - 30 мл
  • оцет - 30 мл балсамико
  • бяло вино - 30 мл
  • сол
  • захар - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От подправките правим марината.

Зеленчуците се нарязват на тънко.

Пекат се на скара и от двете страни.

Топлите зеленчуци слагаме в марината и разбъркваме.

Поръсваме с копър и сервираме студени.

Подходяща гарнитура за печени меса.

Грилованите зеленчуци на скара са готови.

Виж също как се карамелизират зеленчуци, какви подправки се слагат на зеленчуци и научи как се прави марината за зеленчуци на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#329133
Потребител#329133
Любими
06.06.2023 00:20