Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинско варено»Свинско варено със запръжка

Свинско варено със запръжка

Свинско варено със запръжка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Нищо не сгрява душата така, както една голяма купа свинско варено със запръжка"

Необходими Продукти

  • кокали - 1 кг свински
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • целина - суха
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските кокали в херметическа тенджера и оберете месцето от тях, като запазите получилия се бульон.

Отделно в дълбок съд задушете лука и морковите, нарязани на ситно, в олиото.

Добавете и парченцата чушка. Когато зеленчуците омекнат, добавете 2-3 с.л. брашно. Запържете при непрекъснато бъркане.

Добавете 1 черпак от бульона и разбъркайте. Прецедете бульона в тенджерата.

Добавете в него обезкостеното свинско месо и задушените зеленчуци. Заварете около 10-15 мин.

Овкусете свинското варено със сол, черен пипер и целина.

Свинското варено със запръжка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: