Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с яйчен крем

Чийзкейк с яйчен крем

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Чийзкейк с яйчен крем
Снимка: NEVI
1 / 4
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Днес сме ви приготвили един български вариант на любимия ни чийзкейк. Дали е по-вкусен от класическия чийзкейк незнаем, но определено трябва да се опита. Рецептата е изпратена от Невена Кръстева от плевенското село Малчика. Благодарим на авторката за прекрасната идея"

Необходими Продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • бисквити - 175 г чаени с вкус на лимон
  • бисквити - 175 г чаени с вкус какао
  • масло - 100 г краве
  • лимонова кора
  • ЗА КРЕМА
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 200 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • желатин - 10 г
  • вода - 3 с.л. студена
  • ванилия
  • ЗА УКРАСА
  • конфитюр - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите, прибавете лимоновата кора и залейте с разтопено масло. Разбъркайте всичко добре и прехвърлете сместа във форма за торта с диаметър 22 см и подвижно дъно. Притиснете хубаво към дъното, за да направите основата. Сложете блата в хладилник, да стегне маслото.

През това време направете крема. Направете каша от жълтъците, брашното, ванилия и 100 мл от прясното мляко.

Останалото мляко загрейте заедно със захарта и когато заври, прибавете кашата с постоянно бъркане. Щом е готово, свалете от огъня.

Накиснете желатина във вода и оставете да набъбне за няколко минути. После прибавете към топлия крем и разбъркайте много добре. Изсипете крема върху основата и оставете в хладилник да стегне поне 4-5 часа.

После извадете от формата, като прокарате нож по стените и сервирайте чийзкейка полят с конфитюр по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Харесва ми и то многоооо !!! Мммм....трябва да се пробва задължително. Предстоящият уикенд е идеалното време !
08.04.2016 12:32
NEVI
NEVI
Извинете за името на рецептата явно има възражения че щом няма сирене не е чийзкейк за всички които държат на това могат да намалят яйчения крем на половина и да прибавят 500гр крем сирене Филаделфия, а за останалите нека сладкиш се казва яйчен крем върху бисквитено - маслена основа
17.02.2016 21:02
3
1
1
Покажи всички подкоментари