Царевичен хляб

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
897
553
459
3
17/02/2016
"Докато е още топъл, си отрежете една филийка и я намажете с масло..."
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 656
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и в 50 мл от нея разтворете маята и захарта и оставете да шупне.

Пресейте брашното и 250 г от гриса и направете кладенче. В него сложете 50 мил.от олиото, солта и шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте останалата топла вода.

Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.

Прехвърлете в чиста купа и оставете да втаса за 30 мин. После пренесете пак тестото, намажете форма за хляб с останалото олио и поръсете с останалите 50 г царевичен грис.

Сложете тестото във формата и оставете да втаса повторно. Направете разрези по хляба и печете на 200 градуса да готовност.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Но този виждам ,че има и пшеничено брашно така,че може да е мекичък и пухкав.
0
0
Албена Асенова
Няма как да стане пухкав ако е само от царевично брашно.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 21:57
става ли пухкав, че аз два пъти опитвах да правя царевичен и все е като тухла
0
0