Сиропирана торта с кафе

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сиропирана торта с кафе2 / 2
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • кафе - 1 пакетче 3 в 1
  • кисело мляко - 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 капки
  • сода бикарбонат - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 2 и 1/2 в. ч.
  • Сироп
  • вода - 1/2 в.ч.
  • кафе - 1/2 пакетче 3 в 1
  • За глазиране
  • сметана - 1/2 пакетче
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разтваря пакетче инстантно кафе в чаша вода. Яйцата се разбиват със захарта на пяна.

Към тях се добавя разтвореното кафе, млякото, олиото и се разбъркват. Накрая се добавят брашното, содата и ванилията, лимонов сок.

Разбърква се и се изсипва в намазнена тава и се пече в загрята фурна.

Сироп: Кафето се разтваря с прясното мляко.

Глазура: Сметаната се разбива с прясното мляко и се оставя настрани.

Когато бъде готово тестото, се сиропира, докато е топло, и се оставя в хладилник за 20 мин.

След това се намазва със сметана, украсява се със сладко и се връща в хладилника за още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: