Задушено пиле с гъби

ВаняВаня
Чирак
118
233
41
217
18/02/2016
"Приготвяли сме много рецепти за пиле, но тази е една от фаворитите ни! Как ви звучи крехко пилешко месо с ароматни подправки и гъбки, задушено във винен сос."
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 933
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на парчета и го задушете в мазнината заедно със ситно накълцания лук и нарязаните на филийки гъби.

Овкусете с черен пипер и сол, добавете виното и отново плътно захлупете съда с капак.

Задушавайте на тих огън до омекване на месото. Преди да свалите тенджерата от котлона, добавете маслото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 07:11
повече от чудесно е..а за малко свежест добавям и настъргана кора от лимон- малко. става като месото за дюнерите
2
0