Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле с гъби (тенджера под налягане)

Задушено пиле с гъби (тенджера под налягане)

Задушено пиле с гъби (тенджера под налягане)1 / 2
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Спестете време и усилия, като се доверите на тенджерата под налягате за приготвянето на перфектното задушено пиле с гъби"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • гъби - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 връзки
  • босилек - 2 стръкчета
  • доматен сок - 1.5 ч.ч.
  • бяло вино - 1.5 ч.ч.
  • коняк - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 90 г краве
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте бутчетата със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашното, запържете ги леко от всички страни в затопленото олио и ги залейте с коняка.

След 1 мин прибавете четвъртинките гъби, ситно нарязаните чесън, магданоз и босилек, доматения сок, виното и дафиновите листа, затворете тенджерата и варете на слаб огън около 20 мин, след като започне да съска.

Поднесете задушеното пиле с гарнитура от пилаф, задушен грах и сезонна салата.

Задушеното пиле с гъби (тенджера под налягане) е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: