Задушено пиле с гъби

ВаняВаня
Чирак
11830941
Задушено пиле с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Приготвяли сме много рецепти за пиле, но тази е една от фаворитите ни! Как ви звучи крехко пилешко месо с ароматни подправки и гъбки, задушено във винен сос."

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 - 4 глави
  • гъби - 500 г
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на парчета и го задушете в мазнината заедно със ситно накълцания лук и нарязаните на филийки гъби.

Овкусете с черен пипер и сол, добавете виното и отново плътно захлупете съда с капак.

Задушавайте на тих огън до омекване на месото. Преди да свалите тенджерата от котлона, добавете маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
повече от чудесно е..а за малко свежест добавям и настъргана кора от лимон- малко. става като месото за дюнерите
09.05.2016 07:11
2