Питка с кисело мляко

yoanayoana
Новак
13
42
12
33
18/02/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 710
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта и солта и оставете да шупне. Сложете содата в киселото мляко и разбъркайте.

Разбийте яйцата като оставите единият жълтък за намазване. Смесете течните продукти и започнете да добавяте брашното количеството е ориентировъчно може да поеме повече или по-малко.

Бъркайте, когато стане лепкаво тесто извадете от купата и започнете да месите като добавяте още брашно. Трябва да стане меко и приятно тесто.

Завийте със фолио и оставете да втаса. След това оформете питката и оставете отново да втаса.

Печете на загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Супер!
0
0