Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта, солта и 1 лъжица брашно. Оставете маята да втаса.
Изсипете млякото (със стайна температура), олиото, маята и чукнете яйцата. Отделете един жълтък за намазване на питката. Омесете меко тесто (ако е необходимо, прибавете още малко вода).
Покрийте тестото го и оставете леко да се надигне. Оформете питката по ваше желание и я сложете в намазнена суха тава. Намажете я с жълтъка и поръсете със семената. Оставете я отново да удвои обема си.
Печете в загрята фурна на 180 градуса, като постепенно увеличавате градусите до 200. Готовата питка напръскайте с вода и завийте, за да омекне.
Коментари