Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и солта. Активираме маята с малко хладка вода, захар и брашно. Разбиваме яйцата с останалата вода и останалите продукти. Замесваме средно твърдо тесто, което като натиснем с пръст трябва да се върне и изпълни дупката.
Оставяме да втаса на топло, след което го делим на 8 големи еднакви топки, за да са еднакви трябва да се теглят на кантарче и 4 по-малки топки. От осемте всяка разточваме на обла кора, събираме ги по 4 една върху друга, като ги мажем с олио, но без последните.
Така сме получили 2 четворки, режем ги на 8 триъгълника и всяко режем и мушкаме листото отдолу нагоре. Получените листа редим в голяма тава по края, а от другите 8 редим между тях. От най-малките топки отново разточваме 4 обли кори и по същия начин, но ги редим по средата, като ги доближаваме.
Оставяме питката да втасва и правим тестото за декорация като една част оцветяваме с розова боя, друга с зелена и бялото си остава бяло за малките цветчета.
Оформяме бледорозовите рози, като разточваме кора и изрязваме овални форми, които събираме по няколко и оформяме роза. Редим ги където ни харесва и мажем питката с разбития жълтък с малко вода и олио, поръсваме сусам и печем питката в загрята фурна на 170 градуса.