Чуден гювеч Изобилие

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Чуден гювеч Изобилие
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Тази уникална рецепта се прави в шоплъка от мнооого години, но всяка домакиня има своя тайна подправка, която добавя. Ето нашето вкусно предложение"

Необходими Продукти

  • наденици - 2 - 3 сурови или карначета
  • свинско месо - 500 г свинско бонфиле
  • топено сирене - 100 г
  • гъби - 250 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. (може и червено)
  • картофи - 4 - 5 големи
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на едро гъбите и лука и ги запържваме добре. След като се задушат, ги вадим от тигана и слагаме свинското бонфиле. Когато то се задуши, добавяме и нарязаната наденица.

Изваждаме и нея и процедираме по същия начин с морковите и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, а също така и да се запази сочността на продуктите.

Всички продукти нареждаме в глинения съд, добавяме сол на вкус, черен пипер, друга подправка по желание (например аз добавям мащерка) и заливаме с виното.

Добавяме и нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме гювеча във фурната на около 200 градуса поне за половин час, след това намаляме до 150 градуса и печем още около 2 часа.

Проверяваме и ако няма достатъчно течност, може да добавим малко вода.

Когато ястието е готово, чукваме яйцата отгоре и запичаме за още около 10 минути, отново под капак.

Чудният гювеч Изобилие е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: