Турски Соленки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
18/02/2016
"Има много начини да се приготвят вкусни соленки. И не е толкова трудно – така че запретвайте ръкави, слагайте престилка, пригответе тези пухкави селски соленки от Кърджалийско"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 469
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се разбъркват, като брашното се добавя постепенно и по-малко. Трябва да се получи меко тесто.

От тестото се отделят топчета, които първо се овалват добре на топчета, а след това леко се пораздърпват от тук от там.

Нареждат се в намазнена тава. Намазват се с разбит жълтък и се пекат в загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Петя
Петя
26.09.2017 19:10
Маргарин не ползвам!
0
0
АсяСтоилова
АсяСтоилова
15.06.2016 16:35
Според мен става дума за пакетче АМОНЯЧНА сода. Обикновено тя се гаси с оцет.
0
3
Стефанова
Стефанова
25.02.2016 22:06
Вие правихте ли ги? Невъзможно е цял пакет сода - обикновено се ползват по 1 - 2 лъжички.
4
3