Пай с ябълки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пай с ябълки2 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Лесен пай с ябълки за малки, големи и още по-големи - май ви намерихме работа за този следобед"

Необходими Продукти

  • орехи - 1 в.ч.
  • захар - 1 в.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • ванилия - 1 пакет
  • компот - сироп
  • ябълки - 2 бр.
  • брашно - 2 в.ч.
  • течен шоколад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Добавят се олиото, ванилията и орехите.

Рендосват се ябълките и постепенно се добавя брашното и се разбърква.

Изсипва се в намазнена тава и се пече в умерена фурна.

След като бъде готово, се залива със сироп от компот.

Изчаква се малко да попие, маже се с течен шоколад и се поръсва обилно с пудра захар.

Вместо течен шоколад може и някакво сладко да се използва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: