Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Лесно лимоново реване за 40 минути

Лесно лимоново реване за 40 минути

СискаСиска
Новак
811016
Лесно лимоново реване за 40 минути2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"За 40 минути можете да си приготвите едно невероятно сиропирано лимоново реване, с което всички около вас да си оближат пръстите. Гарантираме!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/ 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • За сиропа
  • захар - 1 и 1/5 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/5 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр. кората+сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за сиропа и ги нагрейте на слаб огън. Бъркайте, докато захарта се стопи и се получи сироп. След това преминете към направата на сладкиша.

Разбийте яйцата със захарта и след като добиете от тях пухкав крем, вложете киселото мляко, мазнината и сухите компоненти. Разбъркайте и получената смес прехвърлете в подходяща тавичка или форма, като може да я намаслите предварително.

Изпечете реването на 175 градуса за около 25 минути, след което го нарежете на квадратчета и го полейте с охладения сироп. Оставете го на хладно за 1-2 часа и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пиша след като правих тази рецепта втори път. Първият път беше за нива година, когато мен ме класика да направя десерта... десерт за 20 души :) страна супер, нищо, че нямах ванилия. Вчера реших пак да направя реване и малко пообърках рецептата, слагайки цял лимон, а не половин за сиропа (този път ванилия имах :) ) на мен ми беше малко по-кисело, но пък на жена ми страшно й хареса (повече от предишния път). Та мерси за рецептата, с ванилия или без, с половин лимон или цял, става супер ... напомня ми на реването от като бях малък, от сладкарницата при баба ми във Враца :)
11.02.2023 11:28
1
Натали
Натали
За пръв път в живота си направих реване. Ползвах тази рецепта, няма какво да се сбърка. Стана точно по моя вкус, лимоновата киселина неутрализира захарта. Рецептата е чудесна за хора, които обичат лимонови десерти. Изядохме реването за един ден.
22.02.2016 09:31
3
1
Покажи всички подкоментари